Beiskolázási tájékoztató – Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző iskola

TOVÁBBTANULÁS: MINDEN AMIT TUDNI KELL!
(KÉP: amazonaws.com)
TOVÁBBTANULÁS 2021.
SZAKMAI KÍNÁLATUNK ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK
Iskolánk hagyományosan Kereskedelem és Turizmus-vendéglátás ágazatokban oktatandó szakmáinkra várja szeptembertől az általános iskolából továbbtanulókat. Az új szakmaszerkezet következtében 5 éves (technikum) és 3 éves (szakképző) képzési időtartamok közül választhatnak a tanulók.
Szakképző iskola


Technikum


KERESKEDELEM ÁGAZAT
Kereskedelem ágazatunk 2 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak:
- Kereskedő és webáruházi technikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Kereskedő)
- Kereskedelmi értékesítő: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Eladó)
Várjuk a klasszikus és az on-line kereskedelmi szaktudásra vágyó diákok jelentkezését!
TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ÁGAZAT
Pincér szakirány
Turizmus-vendéglátás ágazatunk 7 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a pincér szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:
- Vendégtéri szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /pincér szakirány/)
- Pincér-vendégtéri szakember: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Pincér)
Várjuk a felszolgálás, díszterítés, rendezvényszervezés iránt érdeklődő diákok jelentkezését!
Cukrász szakirány
Turizmus-vendéglátás ágazatunk 7 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a cukrász szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:
- Cukrász szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /cukrász szakirány/)
- Cukrász: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Cukrász)
Várjuk a kreatív, kézügyességgel és alkotókedvvel rendelkező diákok jelentkezését!
Szakács szakirány
Turizmus-vendéglátás ágazatunk 7 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 2, a szakács szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:
- Szakács szaktechnikus: 5 éves, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Vendéglátásszervező /szakács szakirány/)
- Szakács: 3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul (régi neve: Szakács)
Várjuk a hagyományos és modern főzési technológiát ötvözni kívánó, kulináris élvezeteket kedvelő diákok jelentkezését!
Panziós-fogadós
Turizmus-vendéglátás ágazatunk 7 szakmát ajánl fel az érdeklődő nyolcadikosoknak, melyekből 1, a panziós-fogadós szakma elsajátításának lehetőségeit biztosítja:
- Panziós-fogadós:3 éves, szakképzettség megszerzésével zárul
Várjuk a programszervezéshez kedvet érző, a teljes vendéglátóhely üzemeltetését és az ezzel járó logisztikai feladatokat szívesen elvégző diákok jelentkezését!
TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKBÓL TOVÁBBTANULÓK RÉSZÉRE
A szakképzést érintő változások miatt sok szülő bizonytalan a jelentkezési lapok kitöltése kapcsán. Segíteni szeretnénk, így összegyűjtjük az egyes induló képzéseink fontosabb adatait, kódjait. Reméljük ezzel is segíteni tudunk a sikeres pályaválasztásban!
INTÉZMÉNY
- neve: Bajai Szakképzési Centrum; 6500 Baja, Petőfi Sándor u.3.
- OM azonosítója: 203028/016
FELADATELLÁTÁSI HELY=ISKOLA
- neve: Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola; 6500 Baja, Köztársaság tér 1.
- kódja: 016
KÉPZÉS TÍPUSA
- Technikum (5 éves)
VAGY
- Szakképző iskola (3 éves)
TANULMÁNYI TERÜLETEK KÓDJAI
1.Technikum
a) Kereskedő és webáruházi technikus: 0011
b) Cukrász szaktechnikus: 0012
c) Szakács szaktechnikus: 0013
d) Vendégtéri szaktechnikus: 0014
2.Szakképző iskola
a) Kereskedelmi értékesítő: 0021
b) Szakács: 0022
c) Pincér-vendégtéri szakember: 0023
d) Cukrász: 0024
e) Panziós-fogadós: 0025