Ugrás a fő tartalomra

6500 Baja, Petőfi Sándor u. 3.


+36 79 521 080

Széchenyi 2020

Hírek


2023. okt. 1.
Intézmény
  • Bajai SZC

100 ÉVES A BÁNYAI

100 évvel ezelőtt, azaz 1923-ban, 28 lánytanulóval indult el az oktatás iskolánk elődjéül szolgáló intézményben. Az igazgatás akkor még együtt zajlott a mostani Bajai SZC Türr István Technikummal, így a születésnapunk nyitóünnepségét a 2 iskola együtt tartotta a Városi Színházteremben.

100 ÉVES A BÁNYAI
A két iskola tehetségei, a múltunk összefonódásai, a szakmáink és nevelési értékeink bemutatása, az identitásunk kiemelése és a jövőbe vetett hitünk reménye, a múltunk tisztelete átjárta a műsort a teltházzal tisztelgő színházban. Köszönjük vendégeinknek, hogy együtt ünnepelhettünk, köszönjük a szervezők és a szereplők igényes, minőségi munkáját, köszönjük a segítő partnereink támogatását! Isten éltesse a Bányait és a Türrt!
Tiszteletünk jeléül idézzük iskoláink 1. közös igazgatójának, Legányi Dezső igazgatóúrnak 100 évvel ezelőtti gondolatait:
„….nagy és nehéz a feladat, amelynek elvégzésére gyenge erőmmel vállalkoztam, s ünnepélyes a pillanat, amely most bennünket összehozott. Abban állott a feladat, hogy Baja városában teremteni kell egy új iskolafajt, amellyel a város eddig nem rendelkezett. S ma, amikor sok tervezgetés, fáradozás után a város és annak társadalma eljutott oda, hogy ennek a bajai új iskolafajnak most felépülő épületéhez az első alapkövet lerakhatja, az kétségtelenül ünnepélyes pillanat…..Célunk az általános műveltséggel rendelkező, de modern gazdasági szaktudással felvértezett ifjúság nevelése. Hiszen ha valamikor, úgy ma ez, hazánk reménységének a szó legnemesebb értelmében vett művelt emberekké való nevelése, a legelső fontosságú, állami, közgazdasági és kultúr feladat….Megfogadjuk Széchenyi intelmét, amely az ország jövőjét a kiművelt emberfők sokaságával látta biztosítottnak…..”

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


100. éves ünnepi gálaműsor

100. éves ünnepi gálaműsor

Idén ünnepli fennállásának századik évét a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Bajai SZC Türr István Technikum. Ennek kapcsán egy ünnepi műsor keretében idézték az intézmények történetét a kezdetektől napjainkig.

2023. szept. 28.
SZC
Valterné Pataki Gabriella – Újabb öt év a Bajai Szakképzési Centrum élén

Valterné Pataki Gabriella – Újabb öt év a Bajai Szakképzési Centrum élén

Továbbra is Valterné Pataki Gabriella látja el Bajai Szakképzési Centrum főigazgatói posztját. Az újabb öt évre szóló megbízást Pölöskei Gáborné Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárától vehette át. Főigazgatói kinevezése 2019-ben teljesen egybeesett az új szakképzési rendszer bevezetésével.

2024. máj. 9.
SZC
European Year of Skills képe EU logóval

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

2024. máj. 7.
IKK


KIMIKK
Bajai Ágazati KépzőközpontBajai Független VizsgaközpontBányai Júlia BajaEU Szakképzési Hét hivatalos partnereJelky András BajaKalocsai DózsaKossuth Zsuzsanna KalocsaRadnóti KollégiumTürr István Baja
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Bajai Szakképzési Centrum

      6500 Baja, Petőfi Sándor u. 3.

    • Telefon: +36 79 521 080

      E-mail: Szakmai ügyekben: info@bajaiszc.hu; Gazdasági ügyekben: virag.tibor@bajaiszc.hu

      OM azonosító: 203028

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000256


    2024Bajai Szakképzési Centrum