6500 Baja, Petőfi S. u. 3
+36 79 521 080
ügyfélszolgálat: info@bajaiszc.hu

IKK.HU – Kezünkben a digitális jövő

IKK.HU – Kezünkben a digitális jövő

Röviden az IKK-ról

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) innovatív módon vesz részt annak a célkitűzésnek megvalósításában, hogy Magyarország a negyedik ipari forradalom nyertesei közé tartozzon. Az IKK célja annak támogatása, hogy a fiatal pályaválasztóktól kezdve a munkaadókon át a szakmát váltókig mindenki egyaránt érvényesülni tudjon a digitális jövő munkaerőpiacán. Az IKK a fenti célok megvalósításán saját eszközeivel az alábbi területeken dolgozik:

A fiatalok pályaválasztásának támogatása, hogy megtalálják azt a szakmát, amiben erősségeiket jól ki tudják használni, számukra érdekes legyen és biztos megélhetést nyújtson.

Gyakorlatiasabb és vonzóbb szakképzés kialakításának támogatása, amelynek kritériumai:

olyan használható szaktudás elsajátítása, ami érték a piacon, és amiért versenyképes fizetést kaphat a munkavállaló;

digitális kompetenciák fejlesztése, mert a digitális jövő már elkezdődött;

egyre több vállalat bevonása a diákok oktatásába, hogy a képzés legyen minél inkább gyakorlatorientált és a modern technológiák elsajátítása mellett adjon lehetőséget megfelelő állás megszerzésére.

A változó gazdasági igényeknek megfelelő, életen át tartó tanulás elősegítése, minőségi digitális képzések széleskörű elérhetővé tétele.

A munkaerőpiaci és gazdasági igényeknek, valamint egyéni tapasztalatoknak és kompetenciáknak megfelelő eredményes pályamódosítás, szakmaváltás támogatása.

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://ikk.hu/

 

Holler Box