Sütő-és cukrászipari szakember
A sütő- és cukrászipari szakember kiszámolja és kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket végez, cukrászati félkész- és késztermékeket készít. Igényeknek megfelelően egyszerű díszítő műveleteket végez a termékeken. Kenyereket, péksüteményeket és finom pékárukat készít hagyományos és korszerű eljárásokkal. A korszerű technológiáknak megfelelően sütőipari termékeket fagyaszt, és kelesztést késleltet. A munkájához szükséges technológiai berendezéseket és gépeket igény szerint beállítja, kezeli, tisztán tartja.
A hulladékokat a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli, környezettudatos magatartással végzi a munkáját. Feladatait a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával látja el.
Amennyiben jó állóképességgel rendelkezel,szívesen ismernéd meg a kenyér-, péksütemények, cukrásztermékek készítésének technológiáját, itt lehetőséged nyílik erre.
Iskolai előképzettség
Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség
Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Nem szükséges
Szakmai gyakorlat
Nem szükséges
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Jelentkezési lap: Sütő- és cukrászipari szakember
Képzés időtartama: 500 óra
Tervezett kezdés: a megfelelő létszám esetén
Bemeneti követelmény:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Képzés helyszíne: Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium (6300 Kalocsa, Asztrik tér 5-7)