6500 Baja, Petőfi S. u. 3
+36 79 521 080
ügyfélszolgálat: info@bajaiszc.hu

Nyári tábor

Nyári tábor

Nyári Tábor

Tesco Támogatásból

A Tesco  pályázat keretében sikeresen elnyertünk 250.000 Ft támogatási összeget, melyet felső tagozatos diákok napközis jellegű táboroztatására költöttünk el 2021. 06. 21-25-ig.
A pályázati összegből változatos programok kerültek megszervezésre: koktélkészítés, díszterítés, reggeli elkészítése, tárgyfelismerés, pinata (spanyol) készítés, pénztárgépkezelés, fagyikészítés, mérlegelés, önvédelmi foglalkozások, városismereti vetélkedők, számítógépes kirakók, LEGO robot építés, kézi szerszámokkal ördöglakat készítés, ívhegesztő szimulátor kipróbálása, elsősegélynyújtás technikáinak megismerése, kerekesszékes sportjátékok, pénzvizsgálat, fodrász mesterség fogásainak kipróbálása, hajak színezése, faládika készítése, villamosenergia bemutatása és karkötők készítése a kábelekből és kábeljelölőkből, gyümölcssaláta készítés, virágcserepek festése, játékos sportvetélkedők.

A Bajai SZC-ben 5 középiskola kapcsolódik össze. A turizmus-vendéglátás, a rendészet és közszolgálat, az informatika -és távközlés, a gépészet, az egészségügy, az élelmiszer, a gazdálkodás és menedzsment, a szépészet, a közlekedés szállítmányozás, a pedagógia, a kereskedelem, a kreatív, a fa -és bútoripar, az elektronika és elektrotechnika ágazatok szakmai kínálatával valamint az iskolán belüli tanműhelyeinkkel ismertettük meg a felső tagozatos, általános iskolás gyermekeket.

A szakmai programok mellett a kollégiumban önismereti, és pályaorientációs foglalkozásokon vettek. Minden nap reggelit, kétfogásos meleg ebédet, és uzsonnát biztosítottunk. A rekkenő hőség miatt napi 2 liter ásványvizet és a játékokhoz apró meglepetéseket, csokikat osztottunk szét a résztvevők között.

A szülők számára közös privát FB csoportot hoztunk létre, ahová feltöltöttünk képeket a napi eseményekről, helyszínekről.

A projekttel megvalósítása alatt betekintést nyújtottunk a középiskolai életbe. Megismertethettük a szakképzés tényleges állapotát, az eszközrendszert, mely lépést kíván tartani a felgyorsult vállalati fejlesztésekkel.

Piacképes, gyakorlatorientált és folyamatosan fejlődő, megújuló képzési formákat kínálunk, mely a lakosság tovább tanulásához, az átképzésének lehetőségéhez és a fiatalok szakmai ismereteinek bővítéséhez járul hozzá. Ebben az 5 napban pályaorientációs játékokkal készültünk, melyek interaktívan, saját élményen alapuló kreatív foglalkoztatást kínáltak, a gyermekek saját maguk próbálhatták ki a különböző szakmák szépségében rejlő mindennapi fogásokat.

Ezúton is köszönjük a Tesconak, hogy az „Ön választ, Mi segítünk” pályázatában támogatta a programunkat.

Köszönjük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a tárgyi felajánlást, és pályaorientációs kollégájuk rendelkezésünkre bocsátását.

Képek a nyári táborból:

Holler Box